Un centenar de persones s’han manifestat aquest dissabte a la tarda pel centre de la ciutat per reclamar l’alliberament dels independentistes detinguts el passat 23 de setembre. La manifestació, que ha estat convocada pels CDR de la ciutat, ha començat a la plaça d’Urquinaona. Des d’allà els manifestants s’han dirigit fins a Arc de Triomf, on una desena de persones s’han encadenat a les portes d’accés a l’estació de metro i de Renfe del passeig de Lluís Companys amb avinguda de Vilanova.

CDR manifestacio

Els activistes han aprofitat l’acció per donar a conèixer la situació dels detinguts a la gent que s’hi acostava per intentar agafar el metro. “Perdona que t’aturi, però tenim ostatges” ha estat la frase més repetida. Malgrat tot, no han oposat resistència i la gent ha pogut continuar accedint a l’estació fent-se lloc entre els encadenats.

Al cap d’una hora, els manifestants han començat a desencadenar-se, després de l’arribada dels Mossos d’Esquadra. Des del CDR han desconvocat l’acte tot afirmant que amb aquesta acció volien donar el següent missatge: “Detinguts del 23-S, no esteu sols! No permetrem que ens imposin la seva normalitat repressiva”. En un tuit, han assegurat que malgrat les “amenaces que han rebut dels Mossos” continuaran fent aquest tipus d’accions.