vacunació

(ACN) L’Agència Europea de Medicaments, l’EMA, creu que la tercera dosi de la vacuna de la covid “tard o d’hora s’haurà d’administrar a la majoria de la població”. Això és el que ha assegurat el cap en l’àmbit de les vacunes de l’organisme, Marco Cavaleri, en una roda de premsa en què ha apuntat que la dosi de reforç té l’objectiu de “restaurar la protecció inicial” perquè disminueix amb el temps. “La protecció, que inicialment és bastant alta, amb el temps tendeix a decréixer”, ha dit Cavaleri, que ha remarcat que la protecció no cau directament a zero.

Segons ha explicat el cap de l’àmbit de les vacunes de l’EMA, la protecció que més cau és la relacionada amb la infecció i la malaltia lleu, mentre que la que protegeix contra la malaltia greu es manté més en el temps.

Els majors de 60 anys rebran la tercera dosi

Precisament, el president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, ha anunciat aquesta setmana que els majors de 60 anys rebran una tercera dosi de la vacuna contra la covid o dosi de reforç. També s’ha aprovat l’administració d’aquesta tercera punxada del vaccí per al personal sanitari i sociosanitari.

La dosi extra del vaccí es va començar a administrar a les persones immunodeprimides i aquelles que viuen en residències. El 25 d’octubre, es va iniciar l’administració als majors de 70 anys, que havien rebut l’última dosi amb un mínim de sis mesos d’antelació. Actualment s’estan vacunant les persones majors de 65 anys.