Tot i que els veïns tenien previst passar la nit al Centre d’Atenció Primària, finalment van marxar a les 23.30 h perquè no disposaven del material suficient per quedar-s’hi a dormir. En una assemblea, els veïns van acordar que mantindrien les accions de protesta, i la propera serà aquest dilluns a les 17 h de la tarda.

El tancament de les urgències nocturnes és una decisió del Departament de Sanitat que s’emmarca en la reordenació de les urgències als ambulatoris de Barcelona per tal de retallar despeses. Des que es va donar a conèixer la notícia aquest estiu, els veïns de la Guineueta, Canyelles i Can Peguera s’han oposat al tancament, han recordat l’esforç i les lluites veïnals que han fet possible que es mantingui obert.

Després d’un acord amb les administracions per realitzar un estudi sobre l’ús de l’equipament fora d’hores i justificar la continuïtat del servei, sembla que finalment es clausurarà. Des de fa algunes setmanes, els veïns es concentren els dilluns i els divendres per mostrar la seva oposició als plans de la Generalitat. Amb el tancament nocturn i els caps de setmana de les urgències a la Guineueta, a les nits els usuaris s’hauran de desplaçar a la Clínica Carmelitana d’Horta-Guinardó, de titularitat privada. El centre està situat al carrer d’Eduard Toda, un indret que, segons els veïns, no es troba ben comunicat amb els barris afectats, la qual cosa suposa un greu prejudici per a les persones grans i amb mobilitat reduïda.