A partir de l'abril, les estàtues humanes s'hauran de buscar a aquí. En una de les parts més amples de la Rambla, al tram de Santa Mònica, en una zona sense terrasses i respectant l'espai de la fira d'artesants del cap de setmana. Segons l'Ajuntament, d'aquesta manera s'evitaran les aglomeracions i els problemes de seguretat i mobilitat que provocaven en alguns moments. Amb aquest canvi l'Ajuntament vol aconseguir dues coses: d'una banda revitalitzar aquest final de la Rambla i de l'altra donar més protagonisme a les figures humanes. MERCÈ HOMS, regidora de Ciutat Vella "També volem potenciar aquell espai perquè necessita una dinamització, les estàtues ens han d'ajudar que això sigui d'aquesta manera. Donem un espai pròpiament per a les estàtues, la gent que vulgui anar a veure les estàtues seran allà." Però el canvi d'ubicació no acaba d'agradar als figurants i tampoc no convenç l'entitat Amics de la Rambla. "Hay muy poca gente en Santa Madrona, qué vamos a hacer en invierno, todos tenemos familias y no sé cómo vamos a mantenerlas. Muy poca afluencia de público." "Mira, si vas hacia allí es el desierto del Sáhara, no hay nadie." XAVI MASIP, gerent d'Amics de la Rambla "Està bé com està, no sabem si concentrar tot en una sola zona és una bona solució." Més acord genera un altre canvi, el de pagar una taxa com ja fan altres activitats econòmiques. "Las coses tienen que ser legales, si hay que pagar una tasa por supuesto, siempre que sea por el bien del trabajo que se hace en la Rambla. " L'altre canvi que s'inclou en la normativa és un procés de selecció amb un jurat més qualificat que decideixi quines són les millors 30 estàtues que ocuparan els 15 llocs al matí i els 15 a la tarda. Tampoc no es descarta que es convidin les figures humanes a participar en tradicions de la ciutat com les de Sant Jordi.

Actualment l‘activitat de les estàtues es desenvolupa al tram que va des del carrer del Bonsuccés fins a l’Arc del Teatre. Les estàtues comparteixen espai amb la resta d’activitats, com ara les floristeries, els quiscos i les terrasses dels bars i restaurants. Les aglomeracions al voltant de les estàtues dificulten la mobilitat de la resta de vianants i l’Ajuntament considera que traslladar-les al tram final de la Rambla permetrà superar aquests inconvenients.

En la reunió d’ahir de Rambla Viva també s’hi va presentar un primer calendari de treball. La propera trobada serà el 9 de febrer i tindrà caràcter plenari amb la presència de les associacions de veïns del districte i altres agents econòmics i socials.