Govern i sindicats havien aconseguit arribar a acords molt mínims pel que fa als salaris, però les negociacions continuaven encallades aquest dijous al matí en tot allò referent a les condicions de treball. Al migdia, una trentena de funcionaris s’han tornat a concentrar a les portes de la Direcció General de Serveis Penitenciaris per pressionar la Generalitat a continuar negociant. La direcció general de serveis penitenciaris ha dit als sindicats que no sabien quin marge econòmic tenien per poder negociar l’apartat dels salaris.

Per parlar de tot plegat, els sindicats dels funcionaris de presons i els representants de Justícia tenien previst reunir-se aquesta tarda a les 18.00 hores. Pocs minuts abans de les sis de la tarda, des del departament han anunciat als periodistes que la reunió no se celebraria avui, fet que ha generat força malestar entre els sindicats.

Enmig de molta confusió, els representants sindicals han esperat davant la seu d’Institucions Penitenciàries, al carrer d’Aragó, que els truquessin per iniciar la reunió que en principi havien acordat celebrar aquest dijous a la tarda, per reprendre la negociació sobre les retallades.

La conselleria de Justícia ha assegurat que el motiu pel qual sindicats i govern no es reunien era perquè s’estaven perfilant alguns detalls, i han explicat que probablement les converses es reprendran divendres al matí. Això ha estat interpretat com una falta de respecte per part dels sindicats, que han afirmat que, tot i un apropament inicial de posicions, Serveis Penitenciaris ha desconvocat la reunió de forma unilateral.

Amb aquesta situació, els sindicats han plantejat un ultimàtum al Departament de Justícia perquè abans de les 20.30 h s’iniciés la reunió prevista per a les 18.00 hores. Fonts del departament han explicat que estaven treballant en una nova proposta per reprendre les negociacions, però que el termini imposat pels sindicats era molt reduït i que no sabien si hi arribarien a temps. Finalment, però, les converses s’han reprès “in extremis”.