La titular del jutjat número 10 de Barcelona, Miriam de la Rosa Palacio, ha donat per conclosa la investigació del cas, que es va iniciar després d’una querella de la Fiscalia. També dóna un termini de deu dies a les acusacions i defenses perquè presentin els seus escrits, pas previ a l’obertura de judici.

La jutgessa considera que hi ha prou indicis per mantenir la imputació contra l’extinent d’alcalde d’Urbanisme de Barcelona, Ramon Garcia-Bragado, i l’exgerent Ramon Massaguer, a més dels exresponsables del Palau de la Música, Fèlix Millet i Jordi Montull, pels delictes de tràfic d’influències, prevaricació, apropiació indeguda i falsedat documental.

La causa és derivada d’una querella de la fiscalia, que acusa els dirigents d’Urbanisme de la ciutat de facilitar la tramitació urbanística de l’hotel de luxe (que no va arribar a construir-se) i ocultar així una operació d’especulació que beneficiava un particular.

Per la jutgessa, de la instrucció es desprèn que la cúpula d’Urbanisme del consistori, d’acord amb Millet i Montull i en haver cedit a les seves pressions, els van donar un tracte de favor i van intervenir en el procés administratiu i van ocultar la titularitat de les finques en l’operació que beneficiava el promotor.