La FAPAES denuncia que el govern de la Generalitat els enganya amb un doble discurs. D’una banda, els assegura que les famílies són un pilar fonamental de l’escola, però de l’altra retalla totes les subvencions i deixa les associacions de pares i mares d’alumnes de Catalunya en una situació de mínims. La Federació també ha mostrat el seu desacord per les noves mesures del Govern central, com donar més autoritat als directors de centre o augmentar un any el batxillerat.

Sense subvencions

La supervivència de la Federació no és clara, ja que l’Administració no ha obert cap convocatòria per rebre la subvenció corresponent a l’exercici de 2011, un total de 60.000 euros. A això se suma el 60% de l’ajuda de 2010 que encara no han rebut a dia d’avui. El Departament d’Ensenyament, per la seva banda, ho justifica per una manca de liquiditat de l’Administració. Sense ingressos l’entitat, que representa uns 200.000 pares i mares d’arreu de Catalunya, passa ara per un moviment de resistència.

A contracor, la FAPAES ha iniciat contactes amb l’empresa privada per subsitir, encara que sigui una acció contrària als principis de federació. Asseguren que sense aquesta organització les associacions de pares i mares de Catalunya es queden sense braç organitzatiu.

Tot plegat, ho debatran aquest dissabte en la reunió de les juntes directives de la FAPAES i la CEAPA, representants de l’escola pública estatal. D’aquí sortiran les línies a seguir per no desaparèixer.