El Tribunal Suprem va condemnar Enric Roig i Antonio Herce a quatre anys i mig de presó per contractar un pla de pensions il·legal. Però, de moment, cap dels dos exdirectius de Ferrocarrils no ha ingressat a presó ni ha tornat els diners a l’empresa púbica, amb la qual mantenen una negociació per retornar la quantitat en terminis, segons publica el diari ‘El País’.

L’intent de rebaixa de la condemna ha anat a més durant els darrers anys. L’Audiència de Barcelona va imposar a Herce i Roig una pena de sis anys. Després, el Suprem la va rebaixar, però els va condemnar als dos a vuit anys d’inhabilitació. Les defenses de cadascun dels acusats van recórrer les sentències i van sol·licitar l’indult i van demanar que l’ingrés a presó quedés en suspens fins que Madrid prengués alguna decisió.

Sembla que de moment l’Audiència no ha posat cap pega a la sol·licitud, i és per això que el Constitucional ha accedit a parlitzar l’ingrés a presó fins que decideixi si admet el recurs interposat per un dels adovcats. I mentre es resolen les qüestions legals, els acusats intenten negociar un retorn de les quantitats malversades a Ferrocarrils, un total de 2,71 milions de diner públic “expoliat” i obtingut a través d’un pla de pensions, segons el fiscal.