És la principal amenaça, un terrorista que porta una armilla plena d'explosius. En la primera fase d'aquest simulacre, els agents redueixen el sospitós i, en detectar la càrrega amagada, es crea un perímetre de seguretat i se'n procedeix a la desactivació. De manera simultània el centre comercial posa en marxa el pla d'evacuació. Però encara hi ha una altra situació de perill. L'explosió allibera gasos amb afectació química i biològica i causa dues víctimes. En aquests casos cal muntar una estació de descontaminació i prendre moltes precaucions per evitar més contagis. Aquest incident permet avaluar el funcionament i la coordinació de les forces antiterroristes, els diferents cossos de seguretat, bombers i professionals sanitaris. BERNAT BARÓ cap de Seguretat Operativa del Port de Barcelona "Hem de ser ràpids en les evacuacions i al mateix temps segurs, en definitiva ens hem de conscienciar tots." L'exercici ha finalitzat amb èxit i ha durat una hora. Ara toca fer els informes per avaluar l'operatiu amb més detall.

El simulacre comença amb la detenció d’un individu carregat d’explosius. L’incident obliga a posar en marxa el pla d’evacuació del centre comercial. Minuts després explota un artefacte carregat d’explosius amb afectació química que provoca dues víctimes.

Aquest operatiu s’efectua per avaluar el pla de seguretat del centre comercial, però també per supervisar els protocols del Port de Barcelona i l’actuació de les forces de seguretat i tots els professionals que hi intervenen.