De moment els informes mèdics indiquen que estan bé. Només hi ha el cas d’un dels vaguistes que ha explicat a BTV Notícies que està pendent que el visiti un cirurgià per analitzar si un problema que li han detectat requereix assistència hospitalària. Diàriament els metges visiten els treballadors en vaga de fam per controlar-ne estat. Els treballadors només ingereixen aigua i uns sobres que els ajuden a no deshidratar-se.

Pel que fa al diàleg amb l’empresa, segons indiquen els treballadors, es troba en un punt mort després que fa un parell de dies van rebre una carta en què es donava el cas per tancat i s’alertava els vaguistes que la seu del Comitè d’Empresa “no és el millor escenari per fer una vaga de fam”. Els treballadors protesten per l’acomiadament de Marcos Andrés Armenteros, acomiadat el 2011 quan estava de baixa. La direcció es va acollir a la reforma laboral aprovada pel govern socialista que permetia fer fora un treballador si faltava més d’un 20% del temps dins d’un període de quatre mesos consecutius. En un període de quatre mesos, Andrés va estar 21 dies sense treballar per baixes mèdiques. Els treballadors que fan la protesta diuen que només aturaran la vaga de fam si es poden reunir amb algun responsable de Telefónica o en cas que el metges els diguin que la seva vida corre perill.

El treballador acomiadat vol que el reincorporin a la plantilla de Telefónica. La sentència de la Sala Social del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya diu que l’acomiadament és improcedent. En aquest cas la companyia pot tornar-lo a incorporar a l’empresa o bé pagar-li una indemnització.