Tres dies de vaga, 750 comitès i 500 piquets per explicar els motius de la mobilització. Són les accions que el Sindicat d’Estudiants ha organitzat a tot l’estat per als propers tres dies en contra de les retallades, la reforma educativa i en defensa de l’escola pública.

Els estudiants consideren que la futura Llei orgànica per a la millora de la qualitat educativa (LOMCE) és una reforma que segrega l’alumnat, “privatitza” l’ensenyament de qualitat i atempta durament contra el model educatiu català. Els representants de l’alumnat consideren que l’educació està molt tocada ja pels ajustos pressupostaris constants de l’Administració i comencen a témer que el mal sigui irreparable.

El secretari general del Sindicat d’Estudiants de Catalunya, Borja Latorre, afegeix motius per a la mobilització, com ara el cobrament de taxes a la formació professional i l’augment de taxes a la universitat, l’augment de les ràtios i l’acomiadament i la no-renovació de 70.000 professors.

Aquesta és la segona vegada que els estudiants de secundària es mobilitzen (la primera va ser a l’octubre). En aquest cas, la manifestació unitària està convocada aquest dimecres a més de 30 ciutats (entre les quals hi ha Barcelona i Tarragona) i dijous els sindicats d’estudiants inclouran en les protestes els sindicats, pares i alumnat universitari. La mobilització té el suport de la Plataforma Estatal en Defensa de l’Escola Pública i també d’associacions de pares i mares com la CEAPA.

El Sindicat d’Estudiants ha anunciat que, si el ministre d’Educació no retira la reforma educativa, “retorna” els més de 5.000 milions en retallades i no dimiteix d’aquí a divendres, convocaran entre tres i set dies més de vaga al febrer.