Els veïns del Turó de la Rovira temen que l'Ajuntament tanqui l'únic punt de trobada que tenen. És el bar de l'Art Blau, un club social a tocar de les bateries antiaèries. La Guàrdia Urbana l'ha precintat en més d'una ocasió perquè no disposa de llicència d'activitats. ANTONI PALMA, AV Turó de la Rovira "Una solució encara que sigui provisional o adequada per poder mantenir aquest servei al barri, que no en té un altre." El propietari no pot demanar la llicència perquè l'any passat va sol·licitar l'expropiació de la finca. Ho va fer perquè fa temps que està afectada pel Pla general metropolità dels Tres Turons. Es troba en la mateixa situació d'incertesa que molts dels veïns de la zona. DAVID CAMPS, Art Blau "Fa 50 anys que l'Ajuntament ens té abandonats, és un projecte que van passant els anys, van passant els governs, 30 anys de socialista i ara aquests anys de CiU. Els veïns seguim sense poder demanar hipoteques, fer cap activitat a les nostres cases i pràcticament abandonats." L'Ajuntament està refent el projecte del Parc dels Tres Turons. Havia de ser una àrea verda i volen que sigui un parc mixt, que conservi els habitatges que hi ha. Tot i la impaciència dels veïns i la pressió de l'oposició, no hi ha novetats. La situació és la mateixa que fa pràcticament un any. La regidora va explicar aleshores que és una procés complicat. FRANCINA VILA, regidora Horta-Guinardó "La voluntat nostra és poder-ho desafectar, en això estem treballant i estem estudiant aquesta situació, el que passa que no serà ni una cosa ràpida ni immediata." Solucionar les afectacions del Turó de la Rovira era una de les promeses de Convergència i Unió a les últimes eleccions municipals.

El bar Art Blau va obrir l’estiu de l’any passat a la terrassa d’un habitatge conegut com a Casa del Fòrum. Segons l’Ajuntament el local, propietat d’un dels veïns, ha estat precintat perquè no tenia llicència d’activitat i perquè tenia algunes deficiències relacionades amb la seguretat. En aquest sentit, fonts municipals indiquen que no poden concedir aquest tipus de llicència perquè el propietari de la finca va sol·licitar-ne l’expropiació dels terrenys. Precisament, la llei impedeix que es desenvolupi qualsevol activitat mentre hi hagi un expedient obert d’expropiació. Des del consistori asseguren que hi ha una fórmula legal per demanar una llicència d’activitat en aquesta àrea: “L’única opció és que el propietari retiri el procés d’expropiació, i això li permetrà demanar una llicència a precari”, afirmen.

Segons ha explicat el propietari, David Camps, a BTV, els veïns han desprecintat aquest mateix dilluns l’accés al bar per les queixes d’una inquilina que no podia entrar a casa seva (la terrassa és la via d’entrada als quatre habitatges). La Guàrdia Urbana ha procedit aleshores a precintar una altra porta que no dificulta el pas dels residents. 

La Casa del Fòrum és un espai de més de 1.000 metres quadrats situat al carrer de Labèrnia, al districte d’Horta-Guinardó, a pocs metres de les bateries antiaèries de la Guerra Civil. Durant el Fòrum de les Cultures, l’any 2004, l’espai va ser utilitzat per diverses associacions per organitzar activitats paral·leles i de protesta per l’esdeveniment. Des de mitjan segle passat, la propietat ha estat afectada pel projecte de creació del parc dels Tres Turons, que mai no ha ha arribat a fer-se realitat, però que des d’aleshores ha impedit que es concedissin llicències d’obra.

L’any 2005 l’Ajuntament va iniciar l’enderroc de la casa perquè les obres que s’hi havien dut a terme eren il·legals, però la mobilització del veïnat i les associacions culturals va impedir que hi entressin les excavadores que el 2006 sí que van enderrocar un dels tres jardins perquè s’havien fet obres sense llicència. El propietari actual, David Camps, retreu a CiU que hagin tancat l’Art Blau malgrat que, quan estaven en l’oposició i el govern municipal socialista volia enderrocar-la, van visitar la Casa del Fòrum i van donar suport als seus membres.