L’Ajuntament porta a terme el dispositiu Disfressa amb l’objectiu de garantir que les disfresses compleixin amb les normatives de seguretat.

Del 28 de gener fins al 9 de febrer, la Guàrdia Urbana, juntament amb Inspecció del Treball i l’Agència Catalana de Consum segueixen els establiments multipreu de la ciutat. Fins aquest dimarts s’han inspeccionat 23 establiments, que han comportat la tramitació de 33 denúncies per incompliments de diverses normatives municipals. S’han retirat 13.092 articles i 484 bosses de disfresses.

La Guàrdia Urbana ha immobilitzat 15.375 articles i 40 bosses de disfresses. L’Agència Catalana de Consum analitzarà i valorarà la necessitat de retirar els productes del mercat o resoldre els incompliments que compleixen.

A més de les disfresses, també s’han retirat del mercat 5.000 unitats d’articles de pirotècnica que no estaven emmagatzemats en les condicions adequades.

Els principals incompliments dels articles retirats són que tenen defectes d’etiquetatge, que no tenen els advertiments corresponents o que són productes “alertats” per l’Institut Nacional de Consum.

Es recomana als consumidors que no comprin disfresses dissenyades amb cordills ni cordons a la caputxa o a la zona del coll. Tampoc no han de portar peces decoratives que puguin desprendre’s i arribar a ennuegar un menor, no han de tenir puntes ni vores tallants, han d’estar fabricades amb materials resistents al foc i, en el cas de les màscares, han de disposar d’una ventilació adequada.