La nova central de generació d’energia tèrmica s’ha inaugurat aquest dimarts a l’edifici de la Central d’Energies i subministrarà energia al barri de la Marina i la Zona Franca, el recinte firal de Gran Via, el centre comercial Gran Via 2 i la plaça d’Europa, de l’Hospitalet de Llobregat.

La central té una planta de biomassa que permet la cogeneració d’electricitat i calor a partir de restes de poda dels jardins i parcs de Barcelona, residus forestals  i cultius energètics.

L’alcalde, Xavier Trias, ha destacat l’aposta que la ciutat fa per la “sostenibilitat”. En la inauguració també hi havia el conseller d’Ocupació, Felip Puig, que ha afegit que Catalunya necessita un model de generació energètica que es correspongui amb el segle XXI i que “n’incrementi l’eficiència amb una reducció de les despeses”.

Aquesta xarxa de climatització és ja el segon projecte de la ciutat, després de la xarxa existent al Fòrum22 @ iniciada el 2002, que cobreix part de la demanda energètica del districte 22@ i la zona Fòrum.