El detingut és veí del barri. Això li permetia, segons la policia, amagar-se ràpidament un cop comès un robatori. Per això els agents van trigar mesos en poder-lo enxampar, tot i que tenien moltes sospites sobre ell. Dimecres passat, però, va entrar a robar en una escola bressol del districte de Sants-Montjuïc. L’alarma es va disparar i gràcies a això, agents de paisà el van poder detenir amb el botí a sobre.

De moment, la policia li ha pogut imputar cinc robatoris amb força al barri però els agents creuen que està al darrera de molts més assalts. De fet, entre octubre i gener els Mossos han rebut una trentena de denúncies per fets similars. Són robatoris en parròquies, locals de Càritas, escoles, centres mèdics i fins i tot, una associació de veïns. D’allà es van emportar diners, material electrònic o fins i tot, es va arribar a endur la guitarra que hi havia en una església. Productes que després es poden revendre fàcilment al mercat negre. Ara, els agents estan analitzant totes les dades per si poden relacionar el detingut amb aquests fets. El conjunt d’objectes robats puja a més de 90.000 euros.

Un dels assalts el va cometre a l’escola SEAT. El lladre es va emportar els diners que hi havia a dins i per motius que es desconeixen, també va destrossar part del mobiliari del centre i una pantalla plana que hi havia. Unes destrosses que pugen a més de 2.000 euros. I segons els Mossos, no va ser un cas aïllat, si no que ho va repetir en d’altres assalts.

Aquests robatoris amb violència van generar una certa alarma al barri. Sobretot, perquè el radi d’acció on actuava el lladre era molt petit, al voltant del Passeig de la Zona Franca i del carrer de la Mare de Déu de Port.  El detingut ja ha passat a disposició judicial i ha quedat en llibertat amb càrrecs.