Un cop amarrada l'embarcació, els creueristes trepitgen terra ferma amb una direcció ben clara: La parada del bus turístic. Al World Trade Center, les dues companyies que ofereixen el servei competeixen per captar els clients. Pels turistes de creuer, el bus és una bona opció per fer una ullada ràpida a la ciutat. "Hem arribat a les 8 del matí i marxarem a mitja tarda. Passarem menys d'un dia aquí. És poc temps perquè podríem visitar més llocs amb més dies." "Necessitaríem una setmana, però venim en vaixell i només serem aquí unes hores. Donarem una ullada i potser tornarem més endavant." Ja dalt de l'autobús, els visitants poden gaudir d'alguns d. els punts més emblemàtics, com el passeig Marítim, l'estàtua de Colom o Montjuïc. Els creueristes acostumen a passar poques hores a la ciutat. Tot i així, de mitjana es gasten més de 100 euros. Un recorregut en un autobús com aquest en costa 26 i dura dues hores. Una altra opció que ofereixen les agències és la barreja d'espectacle i gastronomia. Aquí també els toca gratar-se la butxaca. Menú VIP més flamenc, fins a 200 euros. AINGERU TELLECHEA, responsable artístic del Palacio del Flamenco "Es una pequeña pinzelada de la cultura española y del flamenco que es el estandarte a nivel internacional de la cultura española. A nivel de comida tenemos varios menús, pero el más solicitado es la paella y la crema catalana. Beben sangría!" En els viatges organitzats, fugir dels tòpics sembla gairebé impossible.

Aquest cap de setmana el bus turístic ha hagut d’augmentar la flota amb 10 vehicles més per donar resposta als visitants.

Algunes agències també ofereixen espectacles barrejats amb gastronomia. Per exemple, al Palacio del Flamenco els visitants poden degustar la paella, la crema catalana i la sangria mentre gaudeixen d’una funció.