El foc ha cremat un tamboret de plàstic del lavabo d’una habitació de la segona planta. No se sap com ha començat, perquè l’ocupant d’aquesta habitació assegura que ni fuma ni s’hi havia deixat cap espelma encesa. En tot cas, es descarta que l’origen sigui cap curtcircuit elèctric, atès que la instal·lació de l’habitació continua funcionant sense problemes fins i tot després de l’incendi.

En saltar l’alarma de fum, els responsables de l’hotel han buidat l’edifici, on aquesta nit dormien prop de 40 persones. Els Bombers hi han entrat i han apagat el foc, mentre els serveis sanitaris atenien sis persones que s’han vist afectades pel fum. Quatre han estat traslladades a l’Hospital Clínic i al del Sagrat Cor, entre les quals l’ocupant de l’habitació on s’ha produït l’incendi, que ha inhalat massa fum en tornar-hi per recuperar les seves maletes quan el foc encara no havia estat sufocat.

Un cop els Bombers de Barcelona han comprovat que el foc no havia afectat l’estructura de l’edifci, tots els clients de l’hotel han pogut tornar a les seves habitacions. De fet, el fum només ha deixat temporalment fora de servei l’habitació de la segona planta on s’ha produït l’incendi.