Aquest divendres serà el dia de més afluència de creuers, ja que en coincidiran vuit, amb 30.000 passatgers, en el recinte aeroportuari. Està previst que també hi hagi una gran quantitat de creueristes a l’agost, amb una previsió de 23.000 turistes i cinc vaixells, i el 6 d’octubre amb 24.000 viatgers.

Les grans companyies mantenen l’aposta per Barcelona, ciutat on fan arribar els creuers més grans que tenen al Mediterrani. De fet, el 2012 el port va rebre cinc noves escales de creuers: les de Carnival Sunshine, MSC Preziosa, Carnival Legend, Royal Princess i un vaixell de la naviliera Compagnies des Illes du Ponant.

Amb aquesta situació, es preveu arribar aquest any als 2,6 milions de creueristes al port, molt a prop del rècord de l’any 2011 en què van desembarcar a la ciutat 2,6 milions de viatgers, mentre que l’any passat n’hi va haver 2,4 milions, un 9,4% menys. El president de l’Autoritat Portuària de Barcelona (APB), Sixte Cambra, va atribuir aquest descens al moment cojuntural que viuen les empreses que operen al Mediterrani, les dificultats del sector i la debilitat del mercat intern als països del sud d’Europa.

En una nota enviada als mitjans de comunicació, el port de Barcelona calcula que els 64.000 creueristes que arriben aquest cap de setmana generaran un impacte de més de 6 milions d’euros en la ciutat. Segons càlculs de Turisme de Barcelona, l’any 2012 el segment dels creuers va generar un impacte econòmic sobre la ciutat de 232.004.658 euros, corresponents als 2.408.634 creueristes i als 289.036 tripulants de les embarcacions que van passar per Barcelona.

El consorci Turisme de Barcelona s’ha mostrat satisfet per les dades d’activitat d’aquest cap de setmana, i ha destacat que actualment el mercat nord-americà és el principal focus promocional de Turisme de Barcelona per a aquest any, on aquesta mateixa setmana han portat a terme accions de promoció de la ciutat a San Francisco i a Nova York.

El Bus Turístic mobilitza tota la flota disponible

TMB i Turisme de Barcelona mobilitzaran aquest cap de setmana tota la flota de Bus Turístic per donar resposta al presumible increment de demanda d’aquest cap de setmana. En total, estaran en servei 67 autobusos, unes deu unitats més que en un cap de setmana normal. El bus manté una operativa especial des del 10 de maig amb motiu també dels esdeveniments del motor d’aquestes últimes dates.

Així mateix, el consorci ha reforçat també el dispositiu de recepció de creueristes a la seva xarxa de punts d’informació turística de la ciutat. De divendres a diumenge, hi haurà un total de set punts operatius específics per als creuers, així com 12 informadors. Igualment, s’incrementarà el nombre habitual d’informadors de les oficines de la plaça Catalunya i de Colom.