En les últimes cites electorals, Gràcia ha concentrat gran part del vot independentista. De fet, en els últims comicis Junts pel Sí i la CUP van reunir el 60 % de vots, els resultats més alts respecte a la resta de districtes. Durant el matí de la jornada electoral molts votants han arribat puntuals per exercir el seu dret a vot i alguns han decidit posar-se un llaç o un complement de roba de color groc.

Després dels llaços, les bufandes grogues han estat un dels complements més populars entre els votants, que asseguren que ningú no els pot prohibir el color de la roba. Una de les polèmiques d’aquestes eleccions era, precisament, el color groc. La llei marca que no es pot fer propaganda política als col·legis i la Junta Electoral ha prohibit els membres de les meses, els interventors i els apoderats dels partits que llueixin llaços grocs. No han especificat, però, què pot passar si es vota amb roba d’aquest color, només han afirmat que si hi ha queixes actuaran. De moment, però, no hi ha hagut cap incidència en relació a aquest tema.

En aquesta cita electoral hi ha 86.161 graciencs cridats a les urnes, 1.537 menys que el 2015  i, tradicionalment, decanten el vot cap a l’independentisme. En les eleccions del 2015 Junts pel Sí va obtenir 32.137 vots (45, 9 %) i la CUP 10.217 vots (14,6 %). Aquests són els millors resultats que van aconseguir els dos partits a tota la ciutat. En canvi, el PP va ser el partit menys votat amb 5.649 vots (8,1 %), seguit de Ciutadans que en va obtenir 8.475 (12,1 %).