El president del Grup Municipal del PSC, Jaume Collboni, ha estat el líder municipal que ha exercit abans el seu dret a vot, passades les 9 h. El socialista barceloní ha fet una crida a la participació històrica a Barcelona i a Catalunya. A més, ha afegit que, més enllà de les diferències, cal “pensar entre totes i tots a construir un país millor”.

Tot seguit ha estat el torn del líder del Grup Municipal d’ERC, Alfred Bosch, el qual ha votat a l’Escola Drassanes de Barcelona sobre les 9.30 h h. Bosch ha aprofitat per fer una crida massiva a la participació que serveixi per ratificar el suport a la República en unes eleccions que ha qualificat d’anòmales. A més, a través de les seves xarxes socials ha aprofitat per recordar el vicepresident de la Generalitat, empresonat, Oriol Junqueras.

La següent a votar ha estat l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau. Ho ha fet passades de les 10 h al Centre Cívic la Sedeta. En la mateixa línia que la resta de líders municipals, Colau ha animat a la ciutadania a exercir el seu dret a vot i ha assegurat que no es tracta d’una jornada qualsevol, sinó que ha de servir per “recuperar l’autogovern amb esperit constructiu”.

La líder del Grup Municipal de Ciutadans, Carina Mejías, ha votat al Centre Cívic Casinet d’Hostafrancs sobre les 10.20 h d’aquest dijous. Mejías espera que aquestes eleccions serveixin per posar fi definitivament al procés.

El president del Grup Municipal del PP, Alberto Fernández Díaz, també ha participat en els comicis. El popular ha dipositat el seu vot a les 10.30 h a l’Escola Pau Romeva, al districte de les les Corts, i ho ha fet acompanyat del seu fill, que per primera vegada ha participat en unes eleccions.

Passades les 11 h del matí ha votat la regidora de la CUP Capgirem Barcelona María José Lecha. El seu centre de votació ha estat l’Escola Mireia, on també n’és l’apoderada. Lecha espera que amb aquestes eleccions “es pugui materialitzar el mandat de l’1 d’octubre” i que, a més, serveixi per consolidar-los a l’Ajuntament.

Per últim, el líder municipal que més s’ha fet esperar ha estat Xavier Trias, president del Grup Municipal Demòcrata. Trias ha lluït un llaç groc a la solapa i, després de votar, ha demanat a tothom que vagi a votar amb civisme.