Primeres eleccions catalanes en dia laborable des de fa 37 anys. Els comicis en dijous han alterat de manera inevitable el dia a dia a la ciutat i això és perceptible, per començar, a les escoles que estan buides de nens i, en alguns casos, plenes de persones que voten.

Avui són molts els pares i mares que s’han hagut d’espavilar per deixar els seus fills en algun lloc alternatiu i algunes empreses sensibles amb el tema, fins i tot, han ofert activitats especials per a una jornada com la d’aquest dijous.

També s’ha notat a la feina. El fet que la jornada electoral coincideixi amb la laboral ha obligat les empreses a organitzar-se per donar els permisos que marca la llei perquè els treballadors puguin exercir el dret a vot.

L’horari de votacions és de nou del matí a vuit del vespre. Si coincideixen quatre hores o més amb l’horari laboral, els treballadors tenen dret a quatre hores de permís. Si només coincideixen entre dues i quatre hores de l’horari laboral, es poden demanar dues hores de permís però si l’horari de feina només se solapa menys de dues hores, es considera que es pot anar a votar fora de l’horari laboral i no hi ha dret de permís.

Als mateixos col·legis electorals es dona el justificant pertinent per presentar a la feina, un certificat que en alguns casos està provocant certs retards.

Afectacions econòmiques?