Nou mesos d’investigacions de la Policia Nacional han posat fi a una banda que es dedicava al tràfic de drogues a Barcelona i rodalia. Tot plegat va començar quan els agents van detectar que diversos narcotraficants que eren investigats formaven part d’un mateix grup organitzat.

L’operatiu el van dur a terme el grup de la UDEF de la Brigada Provincial de la Policia Judicial de Barcelona i el Grup I de la Policia Judicial de la Comissaria Territorial de Cornellà. Es van escorcollar una desena d’immobles a Barcelona, Terrassa i Cornellà. S’hi van comissar 10,5 quilograms de cocaïna, dos quilograms de haixix i marihuana i set quilograms de lidocaïna i altres substàncies per adulterar la droga. La policia també va requisar dues armes de foc, 40.000 euros en metàl·lic, 19 telèfons mòbils, cinc vehicles i estris per traficar com bàscules, planxes i material per fer les dosis.

En total es van detenir 10 persones, que van passar a disposició judicial acusades de delictes contra la salut pública, blanqueig de capital i pertinença a organització criminal. Cinc han ingressat a la presó de manera provisional i la resta han estat alliberats amb càrrecs.

Blanqueig amb la compra d’immobles

La xarxa de narcotràfic estava dirigida per un ciutadà de nacionalitat dominicana que duia un elevat nivell de vida amb la seva parella malgrat no tenir ni feina ni cap mena d’ingrés legal justificat. Segons la Policia Nacional, l’acusat enviava quantitats raonables de diners al seu país mitjançant persones de confiança. Aquests ingressos els podria haver estat blanquejant amb la compra d’immobles a l’estat espanyol i a la República Dominicana.