Primer les captaven al seu país d’origen, i després les portaven clandestinament a Espanya, França i Itàlia, on eren instruïdes en la pràctica del furt i forçades a robar per l’organització. El clan de les bosnianes, establert principalment a Barcelona, intercanviava les noies d’unes ciutats a d’altres per unes quantitats que normalment oscil·laven els 5.000 euros. En el marc d’una operació policial conjunta de la Guàrdia Urbana, la Policial Nacional i l’Europol han detingut a la Ciutat Comtal 16 membres de l’organització criminal. En un dels dos registres realitzats es va trobar nou menors sense escolaritzar i en unes condicions higièniques i salubres paupèrrimes.

També es van confiscar dispositius d’emmagatzematge, dos vehicles, 5.000 euros en efectiu i documentació falsificada que s’havia utilitzat per transportar les dones des del seu país d’origen fins a la ciutat on eren explotades. L’organització estava molt ben estructurada i jerarquitzada entorn d’un patriarca que dirigia el clan.

Els mètodes utilitzats per robar també demostraven la professionalització de l’organització criminal, ja que tenien estratègies que demostraven el grau d’expertesa dels integrants. Les noies robaven a zones amb una alta densitat de turistes i mitjans de transport. Al metro, per exemple, dues de les dones captades bloquejaven les portes de sortida i provocaven acumulacions de viatgers, moment que aprofitava la carterista per robar i portar posteriorment els béns de valor obtinguts a una altra dona que ho guardava per donar-ho als membres de l’organització.