JORDI VENANCI, responsable d'ambulàncies CCOO "S'han emportat en total unes 450 hores en tot Catalunya de retallades a nivell de covertura. S'han demorat els serveis d'urgències i els de programat molt més. Entenem que ja no es pot aguantar més." LlUÍS PEREZ, responsable de Transport Sanitari UGT "Fer arribar a la gent que sigui conscient que tots els que estem aquí som usuaris potencials del transport sanitari i que no podem consentir més retallades."

La marxa ha estat convocada pels sindicats majoritaris: CCOO, UGT i USOC, que han reclamat que es garanteixi la qualitat assistencial del transport sanitari públic, així com els drets dels treballadors del sector davant les mesures que planteja la patronal, entre les quals hi ha una retallada salarial, i que el sindicat considera il·legals. La protesta ha sortit a les 10.30 de la Sagrada Família i ha acabat a la plaça de Sant Jaume.

Els sindicats alerten que, actualment, després de les retallades que s’han aplicat al sector, el transport sanitari no urgent ha augmentat els temps d’espera i en el transport sanitari urgent el temps de resposta. També reclamen la garantia dels drets dels treballadors del sector al compliment del conveni col·lectiu que, segons els representants dels treballadors, la patronal està incomplint. Denuncien que en els darrers anys han perdut un 20% de poder adquisitiu.

Els treballadors, però, creuen que, fins i tot, arribaran noves retallades. Durant la tardor es celebrarà el concurs de gestió del servei i temen que es produeixi una reducció del 20% del pressupost que suposaria l’acomiadament de 1.000 treballadors i la retirada de 100 ambulàncies. Els sindicats alerten que la situació posa en risc l’estabilitat dels professionals que realitzen el servei del transport sanitari a Catalunya. A banda de la manifestació d’aquest dilluns, els sindicats del sector han convocat una vaga per als dies 9, 10, 11 i 12 de setembre.