Durant molts anys ha estat un indret de Barcelona que molts veïns esquivaven, però ha anat guanyant adeptes. MARIA ARBÓ CORTIJO, veïna "No estava tan neta com ara. Després hi havia moltes persones que estaven dormint sempre damunt de la gespa. Però ara, entre que han posat tots aquests bars i així... està més net i la gent que hi ha doncs... més normal: treballadora, com nosaltres, i ja està." MARIA ANTONIETA GUARDIOLA, veïna "Està més tranquil·la però encara hi ha gent dormint. Està encarada als turistes." La remodelació d'ara fa cinc anys va suposar una millora en la il·luminació i també es va guanyar espai per als vianants. La majoria de veïns valoren el canvi positivament perquè l'ambient és més acollidor. Les terrasses s'hi han multiplicat: actualment n'hi ha cinc que ocupen les voreres i que reben públic estranger i barcelonins. PEDRO MANCHÓN, gerent del bar The Shamrock "Creo que es para mejor, porque más gente se moverá hacia aquí. Y los bares que se están montando son bastante familiares. Yo creo que beneficia." El trànsit s'ha pacificat i hi ha pocs cotxes a la zona. Un aspecte que atreu famílies i nens, que juguen a la fresca en un dels pocs espais verds que hi ha al Raval. "Tot i que la plaça ha guanyat presència ciutadana, com podeu veure al meu darrere, encara hi ha molts edificis que estan desocupats i que, per tant, resten dinamització a l'espai. Aquest és, doncs, un dels reptes pendents per resoldre."

La reforma, d’ara fa cinc anys, va suposar una ampliació de les voreres i, per tant, més espai per als vianants. A més, s’hi va apaivagar el trànsit i, actualment, hi circulen pocs cotxes per la zona, molts, que hi arriben per estacionar el cotxe al pàrquing que hi ha soterrat a la plaça.

Els veïns alerten que, tot i les millores en la neteja i la il·luminació, durant la nit encara hi ha algunes persones que dormen a l’intempèrie, i alguns comerciants critiquen l’augment de la venda ambulant de cerveses a la zona.