Hi havia tres requisits indispensables: vestir de blanc, tocar algun instrument tradicional africà o ballar al ritme de la batucada. Això és el que han fet una cinquantena de persones aquest matí pels carrers de Ciutat Vella. NGUEMA EMAGA, responsable organització Batúkandómbe "Batúkamdómbe és un festival, un carnaval com el que hi ha a Londres i a altres ciutats europees, on podem expressar aquesta joia, aquesta alegria per la llibertat." GUILLERMO ROSADILLA, músic "Esto en realidad para nosotros es una llamada. Llamar a la gente para que venga a bailar, a tocar y a disfrutar." El carnaval d'Afrocanya avança per l'Avinguda del Marquès de l'Argentera a bon ritme, i sota l'atenta mirada de turistes i curiosos, es dirigeix al Moll de la Fusta, que és el punt d'arribada, però on la festa continua. Aquesta és la segona edició del festival que organitza l'ONG SOS Àfrica i que vol apropar als ciutadans tot allò relacionat amb el món afro. Avui ha estat el tercer i últim dia del festival que ha concentrat la major part de l'activitat al Moll de la Fusta, JOAN HUERTAS "Estava a casa llegint el diari, he vist que feien això i he dit "va, vaig cap allà", he agafat el cotxe i sóc aquí". LÍDIA ÁLVAREZ "Yo es que soy internacional, me apunto a todas las fiestas del mundo y me entusiasma, yo además me emociono cuando oigo música, me van solos los pies y me pongo a bailar y a cantar, y me pongo a lo que sea". A més de música, el festival ha concentrat un espai per a la venda de productes relacionats amb els pobles africans i afroamericans, i estands de gastronomia, que han estat els més sol·licitats.

El Moll de la Fusta ha acollit des de divendres i fins a aquest diumenge l’Afrocanya. És la segona edició d’un festival dedicat a la cultura afro. El carnaval afrocaribeny, el Batukandómbé, ha començat amb molt bon ritme a la Ciutadella i ha arribat fins al Moll de la Fusta . Una altra de les activitats principals d’aquest festival ha estat el Mercat afro on els ciutadans podien apropar-se a la cultura africana a través dels seus productes i la seva gastronomia.

El festival també ha tingut una part solidària. Un dels organitzadors ha estat SOS Àfrica, una ONG que es dedica a promoure projectes humanitaris que es desenvolupen a la regió semiàrida de Machakos, a Kenya.