Pentinat Elvis Presley, pentinat rei lleó, pentinat ovella, afro o... sense pentinar. Com si es tractés d'uns Jocs Olímpics, 180 equips d'arreu del món es disputen aquest cap de setmana el Mundial de Perruqueria Canina. La tisora esdevé tot un art. JAUME FAURIA, jutge "El que més es valora són els acabats i que es faci tal com manen els estandards de la raça. S'han d'intentar amagar els defectes i destacar-ne les virtuts." La perruqueria té un ampli ventall de complements. Per molt humanes que semblin, aquestes màquines d'afeitar són per a gossos. Barcelona ha passat al davant de Nova York com a seu organitzadora del Mundial. No és casualitat. ÀLEX ARTERO, responsable de l'organització del Mundial de Perruqueria Canina "La perruqueria canina i els seus criadors aquí tenen prestigi. Aquí tenim la Fórmula 1 de la perruqueria canina. Els millors, els seleccionats i gent d'arreu del món." De tan quiets que estan, alguns gossos semblen de peluix. Aquests, però, no són de veritat, ja que també hi ha una categoria per a principants amb gossos de mentida. RUTH SARDINYA perruquera canina "Com és que no borden? És educació. Sí que ho fan, però saben comportar-se. Quan estan equilibrats no borden!" Certàmens com aquests certifiquen que la perruqueria i la cosmètica canina passen per un bon moment i formen part d'un dels sectors que menys nota la crisi. A l'Estat genera una facturació anual de 1.300 milions d'euros.

El sector de la perruqueria canina és dels que millor ha esmorteït els efectes de la crisi. La posició capdavantera d’algunes empreses barcelonines ha quedat palesa en el Mundial de Perruqueria Canina, organitzat per l’acadèmia especialitzada Artero. Un dels responsables de l’organització de l’esdeveniment, Àlex Artero, explica que “la perruqueria canina espanyola i els seus criadors tenen prestigi” i que se sent orgullós d’haver portat “la Fórmula 1 de la perruqueria canina a Barcelona”.

La competició ha servit per comprovar que la tisora canina és tot un art. A llarg d’aquest cap de setmana s’han vist pentinats de tota mena. Alguns, fins i tot, semblaven inspirats en Elvis Presley o el rei Lleó. El jutge Jaume Fauria diu que la clau perquè un gos llueixi un bon pentinat en un concurs és “cenyir-se als estàndards de cada raça, destacar-ne les virtuts i amagar-ne els defectes”.