A la festa dels Pallapupas no hi podien faltar els pallassos. Tant els professionals com els qui, per un dia, també s'han volgut posar el nas vermell. JORDI BEL "Si tothom està patint la crisi, les retallades i aquesta situació, la infància és precisament un dels col·lectius que s'hi veu més agredit. I la tasca en hospitals crec que s'han de poder recolzar com sigui." JOSÉ LUIS RODRÍGUEZ "Crec que es una forma de recaptar fons per als nens, ens coneixem de l'hospital i per això vam vindre." MONTSE GORO "Els hi hem explicat què són els pallassos que col·laboren amb els nens en els centres hospitalaris, que els ajuden i els distreuen i els hi fan activats i que veníem avui per ajudar en aquesta causa." El Poble Espanyol ha estat l'epicentre de la festa. L'objectiu: recollir fons per donar continuïtat a la tasca que, des de fa 12 anys, realitzen els Pallapupas Cada any ingressen als hospitals catalans un milió de persones. Els infants i la gent gran són els que viuen el procés amb més angoixa. A través del joc i del riure els Pallapupas fan més amena l'estada hospitalària. Els organitzadors han destacat que l'edició d'enguany ha volgut arribar a més escenaris que mai i amb un programa d'actes més intens MIRIAM CAMPS, responsable de projectes de Pallapupas "Ha estat molt complex d'organitzar però estem tenint molt bona resposta i això fa que estiguem molt contents." Després dels pallassos la festa ha continuat a la plaça Major del Poble Espanyol a ritme de batucada amb el grup Festimbal.

Aquest diumenge milers de famílies han participat en la jornada solidària Un dia de nassos organitzada per l’ONG Pallapupes. Catalunya en Miniatura, el Zoo, el Poble Espanyol i el Tibidabo han posat a la venda les entrades a meitat de preu, de manera anticipada, a través del web www.undiadenassos.org per recaptar fons. Andreu Buenafuente i Sílvia Abril han estat els encarregats d’apadrinar aquesta festa, que pretén assegurar que els nens i nenes hospitalitzats somriguin per molt de temps.

El Zoo de Barcelona s’ha omplert de nassos de color vermell i jocs per als més petits. El Poble Espanyol ha organitzat activitats amb pallassos, batucades i obres de teatre a l’aire lliure; els nens , a més, han pogut enviar els seus bons desitjos amb l’enlairament de centenars de globus vermells.

Per altra banda, al Parc d’Atraccions del Tibidabo, la gran afluència de públic, atret per la jornada solidaria, ha col·lapsat els accessos a les instal·lacions i ha provocat llargues cues per agafar el transport llançadora al passeig de la Vall d’Hebron.