Les primeres detencions es van produir a la Rioja. Eren tres individus que havien robat almenys a nou habitatges de Saragossa i que, a més de formar una cèl·lula itinerant, comptaven amb el suport de tota una xarxa especialitzada d’abast estatal. Seguint-los, la policia va detenir dos lladres més a Saragossa, que també havien actuat a Barcelona, on van trobar una altra cèl·lula i on ha estat detingut el líder del grup criminal. A la província de Barcelona s’han detingut en total sis membres de la banda.

El líder de la banda donava suport econòmic als lladres que ja havien estat detinguts i empresonats, fent servir els diners que aconseguia de la resta de cèl·lules encara rendibles. També comptaven amb el suport d’un expert en la fabricació artesanal de claus falses i rossinyols per obrir tota mena de portes.

L’operació policial també ha permès intervenir nombroses joies, DNI falsos, dos vehicles, mòbils, ordinadors, càmeres i tota mena d’eines necessàries per forçar portes i entrar a les cases sense tenir-ne la clau.