El Saló Internacional del Turisme a Catalunya 2013 aposta per oferir destinacions de proximitat i procurar mantenir els preus d’anys anteriors. Tot i que el pressupost d’aquells qui volen viatjar és ajustat, no volen renunciar a gaudir d’unes vacances de qualitat.

Enguany el saló ha habilitat un nou espai dedicat al turisme rural a Catalunya on es pot trobar informació de més de 560 allotjaments especialitzats, com ara masies, cases independents aïllades i cases de poble que lloguen habitacions amb servei de menjar. D’aquesta manera es vol promocionar el turisme rural com una opció familiar per gaudir d’unes vacances a prop de casa. L’espai també disposa d’una oferta d’allotjaments rurals sostenibles, que són aquells que realitzen una gestió més sostenible dels recursos i tenen l’etiqueta ecològica de la Unió Europea i el distintiu de Garantia de Qualitat Ambiental.

Una altra de les novetats del Saló del Turisme és el nou espai per degustar productes típics de la Costa Brava i el Pirineu de Girona. A través de la degustació del millor de la seva gastronomia, com les anxoves de l’Escala o la cuina volcànica de la Garrotxa i les patates d’Olot, es poden conèixer els atractius turístics de la zona.

I per a aquells a qui els agrada viatjar fent servir les noves tecnologies, es poden acostar a l’espai Innovation Zone, on hi ha les empreses joves més innovadores de Barcelona presentant els seus projectes tecnològics adaptats a diferents àmbits del sector turístic.