Cada dia els operaris de la neteja baixen al subsòl del Poblenou (respira.....). Ho fan des del mes de novembre, quan va començar el pla de xoc per posar fi a les males olors a la zona. Fins ara se n'han retirat unes 1.500 tones de residus, 300 de les quals corresponen a formigó que prové d'abocaments incívics. L'Ajuntament assegura que vigilaran aquestes infraccions, però que el problema ja ve de lluny. JOAN PUIGDOLLERS, regidor de Medi Ambient i Serveis Urbans "Bona part d'aquest formigó deu estar lligat a les obres preolímpiques i postolímpiques. Segurament va molt lligat a aquest tema" Tot i estar prohibits, aquests abocaments no suposen un greu problema a la resta de clavegures de la ciutat, però sí a les de la xarxa del districte de Sant Martí. Són clavegueres antigues i amb pocs pendents, que afavoreixen la sedimentació. CRISTINA VILA, directora de serveis del cicle de l'aigua "A base de martells que van picant el formigó, amb els camions o carretons l'anem traient cap a fora i el portem a un abocador autoritzat" A més d'aquesta neteja exepcional també s'ha realitzat la remodelació dels embornals del Mercat del Poblenou i s'ha renovat la claveguera del carrer de Venero. Tot plegat amb un cost de 600.000 euros. La neteja no acabarà fins el mes de maig o el juny, quan comenci a fer més calor. Serà aleshores quan segons l'Ajuntament, es veurà si la neteja ha estat efectiva i ha acabat amb les males olors a la zona. Us ho ha explicat, des del Poblenou, Maria Solans.

L’Ajuntament està fent una neteja a fons de la xarxa de clavegueram del Poblenou. Amb aquest pla de xoc es pretén reduir les males olors que sortien de les clavegueres i que provocaven les queixes dels veïns. Fins al moment, ja s’ha netejat més del 60% de la zona i, segons els veïns, els efectes es comencen a notar. En total, el pla preveu la neteja de 26 quilòmetres de xarxa local i quatre quilòmetres de col·lectors primaris.

De les 1.500 tones de residus que ja s’han extret, el 70% són sorres acumulades pel poc pendent de la xarxa de clavegueram en aquesta zona, fet que n’afavoreix la sedimentació. La resta, les altres 300 tones, són bàsicament formigó resultat dels abocaments incívics d’obres que es fan al districte. Abocar materials i substàncies al clavegueram és il·legal i, per aquest motiu, la Guàrdia Urbana hi reforçarà la vigilància per evitar que es continuï fent. Tot i així, part d’aquest formigó que s’ha trobat als col·lectors pot ser molt antic, fins i tot, de l’època preolímpica.