El representants de l’ACAV han explicat les novetats més importants per a aquest estiu i han destacat la tendència que se segueix en els últims anys de triar destinacions estatals amb un pressupost ajustat. El producte estrella escollit pels catalans per passar les vacances d’estiu són les Illes Balears i les Illes Canàries. Enguany apareix com a nova destinació estiuenca Andorra, amb un nou centre de salut annex a Caldea. A la resta de l’Estat les agències ofereixen Llorca amb l’estrena del nou Parador Nacional i es vol promocionar, també, la resta de la província de Múrcia, i en especial Cartagena.

Pel que fa a les destinacions de mitjana distància, els països de la ribera mediterrània africana tornen a la normalitat després dels canvis polítics i augmenten les reserves per visitar Egipte i Tunísia després de la davallada turística per les revoltes de fa dos anys. Enguany també es manté amb força Croàcia, que presenta la novetat de la ruta per Dubrovnik basada en la serie de televisió ‘Juego de Tr0nos’; i la dels albergs boutique, que destaquen per una ubicació excel·lent a bon preu. D’altra banda, per als amants de la bicicleta es recomana Flandes. La regió aposta per el cicloturisme amb activitats per celebrar el centenari del Tour de Flandes.

Per aquells qui puguin i vulguin viatjar a llarga distància, les agències de viatge preveuen mantenir les reserves en destinacions clàssiques com els Estats Units, Rússia, Tailàndia i el Carib. Per a l’estiu 2013, els operadors turístics ofereixen la ruta combinada entre el Japó i Corea, o visitar Mongòlia amb guies en castellà.

El Brasil segueix agafant força com a destí per passar-hi les vacances d’estiu. El Mundial de Futbol de 2014 i els Jocs Olímpics del 2016 fan cada vegada més atractiu la visita d’aquest país. Costa Rica també s’espera que tingui èxit gràcies als vols directes que aquesta temporada ofereix Iberia. Tahití també ha millorat les comunicacions amb la companyia Air Tahití Nui i els més intrèpids es poden atrevir a descobrir Uzbekistan, Turkmenistan o Kazakhstan.

En aquest 15è Workshop en què han participat més de 30 expositors, les agències creuen que mantindran un nombre de reserves similar al de l’any passat tot i que l’inici de temporada ha estat una mica més fluix.