Se’ns tirarà a sobre un embossament d’aire fred, que amb el contrast de la calor emmagatzemada dels últims dies, afavorirà la formació d’aquestes tempestes, que seran localment fortes i amb calamarsa.

Les zones més afectades pel que fa al conjunt de la regió metropolitana seran les del prelitoral. La pluja s’iniciarà cap al Montseny (que podria quedar una altra vegada enfarinat de neu) i aniran viatjant cap a la resta del territori. Al final del dia quedaran concentrades de forma exclusiva al litoral de Barcelona.

Serà un canvi curt, perquè el cap de setmana serà assolellat. Això sí, les temperatures no tindran res a veure amb la dels dies anteriors. De fet, segons dades de l’Observatori Fabra,  si analitzem exclusivament els darrers 10 dies, veurem que coincideixen totalment amb les temperatures típiques del mes de maig. A partir de demà, les temperatures quedaran totalment normalitzades.

Per als que tinguin ja un ull en la diada de Sant Jordi, ara com ara sembla que serà estable i amb un ambient agradable al migdia.