La presidenta del Parlament, Núria de Gispert, s’ha reunit amb els representants de la Federació d’Associacions Gitanes de Catalunya per analitzar com està afectant la crisi a aquest poble. La trobada ha tingut lloc dins de l’acte institucional que s’ha fet al Parlament per commemorar el Dia Internacional del Poble Gitano, que serà diumenge.

Tant l’Administració com els representants d’aquesta comunitat han coincidit a destacar la importància de continuar treballant conjuntament per millorar la integració d’aquest poble.

El Parlament celebra aquesta data des de fa 10 anys i, des de l’any passat, hi ha un grup integrat per diputats i especialistes en aquesta cultura.

Concretament, el Dia Internacional del Poble Gitano se celebra el 8 d’abril, coincidint amb l’aniversari de la primer congrés gitano internacional, que es va celebrar a Londres l’any 1971. Aquesta festa serveix per commemorar la història, la llengua i la cultura d’aquesta comunitat i també per recordar totes aquelles persones que han estat discriminades.

L’acte central de les celebracions serà el proper diumenge, quan es farà la cerimònia del riu.