Els comerciants de la zona central de la Diagonal, entre el passeig de Gràcia i la plaça de Francesc Macià, estan en peu de guerra arran d’una informació publicada en un diari en què es donen detalls d’una obra alternativa que convertiria els laterals del carrer en zones 30 i amb aparcaments de motos. De seguida els comerciants han contestat a la nova proposta. “La Diagonal desgraciada”, així ha titllat la reforma de l’avinguda la presidenta de l’Associació de Comerciants de Diagonal Centre, Marta Canut, que ja ha demanat una reunió amb l’alcalde, Xavier Trias, per aclarir aquesta informació.

Des de l’Ajuntament han assegurat que la proposta inicial que van consensuar els comerciants i l’alcalde continua vigent, tot i que en aquests moments no és una prioritat perquè el pressupost no ho permet. Des del govern de Trias diuen que l’Ajuntament no pot pagar la totalitat de l’obra, que pujaria als 15 milions d’euros, i que per fer realitat l’obra es necessita col·laboració econòmica dels comerciants. De fet Canut ha explicat a BTVNotícies que l’Ajuntament hi aportaria cinc milions d’euros i la resta, 10 milions d’euros, els haurien de proporcionar els comerciants.

La proposta dels veïns sempre ha tingut un mateix objectiu, ampliar les voreres per convertir la Diagonal en un passeig. Una avinguda amb voreres de 10 metres (ara fan 2,60 m). Segons Canut, un espai que convidi els ciutadans a passejar i afavorir el comerç de la zona. La remodelació també inclou convertir els espais on ara hi ha les rambles de la Diagonal en un carril per a la circulació a 30 km/h i un carril de càrrega i descàrrega. Una remodelació que vol assemblar-se a l’aspecte que té el passeig de Gràcia. Durant la presentació de l’enllumenat de Nadal d’aquesta via, el novembre de 2012, els veïns van aprofitar l’ocasió per donar detalls sobre la reforma de l’avinguda.