Tot va començar fa 35 anys, quan un grup d’aficionats van començar a jugar a la petanca. Amb el temps, va sorgir la possibilitat de fundar un club. L’Ajuntament els va construir unes pistes. Però necessitaven ser 40 socis per tal de poder anar al notari i donar d’alta el club. Finalment ho van aconseguir.

Ara ja són 140 socis. La majoria tenen més de 60 anys, però hi ha gent des dels 35. Tenen tres grups competint a Barcelona i un grup d’aficionats. Entre setmana, molts hi van a entrenar-se o a passar l’estona, com el Francesc, que, al marge de jugar, es cuida d’un petit jardí.

Alfons Sànchez, president del club, insisteix en la vida social que dona el club, que ja en si és una distracció. Però a més, serveix per tenir un cercle d’amistats, un local per anar-hi a mirar la tele o fer una partida de dòmino.

Ara estan pendents d’un canvi d’ubicació perquè on juguen s’han de construir uns pisos. Les pistes es traslladaran al carrer de Cartagena amb Consell de Cent, al davant de l’Escola dels Encants, on esperen mantenir o millorar les instal·lacions actuals.