Poc abans de les sis s'han trobat les quatre columnes a la plaça de Catalunya. "Som de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca" "Som els iaioflautes" "Som el bloc del procès constituent" "Venim del Maresme, Nou Barris, Poblenou..." S'han col·locat a la cua de la capçalera, amb el lema "Aturem el genocidi financer, juntes podem!", per cridar contra les polítiques d'austeritat i deixar ben clar que el moviment continua més viu que mai. ANDRÉS RUIZ "El 15-M no solo no ha muerto sino que ha continuado todos estos años con movimentos sociales, las maras blancas, verdes, amarillas... que nos representant ante el genovicidio financiero que estaá aniquilando todos los sectores." ALICIA "Perquè el que han fet en aquest país és una vergonya, són lladres tots, no hi ha qui es salvi." Crits reivindicatius i optimistes han clamat, durant tota la marxa, que amb la unió de tots es pot aconseguir canviar el sistema actual. Durant el recorregut, s'han llançat ous i pintura contra les entitats bancàries, i també amb espectacles més elaborats per denunciar l'especulació immobiliària.

Les columnes han anat arribant a la plaça de Catalunya al voltant de les 18 h, i s’han unit sota el lema “Aturem el genocidi financer, juntes podem!”. La capçalera ha arrencat direcció a la plaça de la Universitat amb crits reivindicatius i optimistes clamant que amb la unió de tots es pot aconseguir canviar el sistema actual.

Milers de persones de diversos grups socials han seguit el recorregut de la manifestació que ha avançat per la Gran Via direcció a la plaça de Tetuan. Un cop la manifestació ha arribat a l’Arc de Triomf, a les 20 h, la majoria de manifestants ha donat la marxa per acabada però, una nova columna ha seguit per ocupar un edifici d’habitatges de protecció oficial al barri de Sant Pere.

Protestes també a Madrid

La mobilització del segon aniversari del 15-M també ha recorregut aquest diumenge altres ciutats espanyoles. A Madrid, milers de persones s’han tornat a concentrar a la Puerta del Sol, el lloc on fa un parell d’anys va iniciar-se el moviment. La protesta s’ha fet sense incidents, en un ambient reivindicatiu i amb una presència també molt forta de la Plataforma d’Afectats de la Hipoteca.

El 15-M torna a la plaça

Ahir a les 20.30 h a la plaça de Catalunya s’hi va fer una assemblea informativa i per acabar de decidir com seria la manifestació d’aquest diumenge, on començaria i quin recorregut tindria. També es va parlar dels diferents actes previstos per a la setmana vinent. Però la reunió també va servir per recordar una de les imatges més emblemàtiques del 15-M: les assemblees a la plaça.

Els “indignats” han tornat a penjar les mateixes pancartes que fa dos anys a la plaça de Catalunya, però ara les carpes estan més preparades, hi ha més organització entre tots els membres i els objectius estan més definits.

El 15-M també s’ha diversificat i especialitzat, de manera que ara mateix més que un col·lectiu és una xarxa de moviments que actuen cadascun pel seu compte, però de manera coordinada. Per exemple, el grup dels “iaioflatues” ha agafat molta embranzida i sempre es mobilitza en suport de la resta de col·lectius, des de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca fins als que reivindiquen unes condicions laborals dignes.

Molts dels activistes vinculats al moviment insisteixen que aquest segon aniversari no es pas una celebració, perquè encara queda molta feina per fer. Des de divendres i fins dimecres, aquest moviment ha explicat en diferents tallers i assemblees tota la feina feta aquests dos anys. Si aquest cap de setmana les activitats s’han concentrat a la plaça de Catalunya, amb quatre carpes instal·lades, a partir d’avui tornen als barris, tal com va passar quan es va acabar l’acampada de fa dos anys.