En una entrevista telefònica recollida a ‘El Periódico’, preguntat per si havia fet tocaments als genitals a nois, l’exprofessor ha contestat: “Pot ser, a algun pot ser, quan venien a la meva taula a consultar, no ho sé… A algun sí”. De fet, tres exalumnes dels Maristes de la Immaculada han explicat al mateix diari els presumptes abusos. Segons el relat, el 1977 la família d’un dels nens va alertar la direcció de l’escola sobre el comportament d’aquest professor, però el centre no hauria pres cap mesura i el mestre va continuar fent classe durant 16 anys més.

El 1993 la mare d’un altre alumne va denunciar davant del director els tocaments al seu fill per part del mateix docent. El col·legi va accedir aleshores a apartar-lo, però, a canvi, segons explica la dona, va demanar a la família que renunciés a denunciar el cas davant de la policia, tracte que van acceptar aleshores. L’exprofessor, però, ha explicat que va marxar voluntàriament de l’escola perquè sentia “una espècie d’atracció” cap als menors i volia “deixar-ho estar”.

Ara aquesta família s’ha posat en contacte telemàtic amb els Mossos d’Esquadra amb la intenció de presentar una denúncia, probablement els pròxims dies. En les últimes setmanes, la policia catalana ha rebut un total de 27 denúncies per abusos sexuals, la majoria contra sis professors i monitors dels Maristes de Sants – les Corts, i en especial contra l’abusador confés Joaquín Benítez, que n’acumula una quinzena.