Tot i que l'ambient avui encara és suau, tots els pronòstics indiquen que aquesta imatge canviarà en les properes hores. S'acosta un temporal que a Barcelona afectarà sobretot en forma de pluja, vent i mar alterada. Protecció Civil ha activat el pla Neucat en fase de prealerta a 26 comarques catalanes, i recomana prendre precaucions durant tot el cap de setmana, com evitar les activitats a l'aire lliure i no desplaçar-se en cotxe si no és estrictament necessari. JOAN DELORT, director general de Protecció Civil "No indentificaria una carretera concreta perquè llavors ens estaríem inventant allò que no sabem. Estem dient cotes en alçada, estem dient què pot passar i sí que farem un seguiment molt escrupulós, molt puntual, des de primera hora del matí de tota l'evolució" Davant d'aquestes advertències, molts ciutadans han optat per anul·lar els plans que tenien per a aquest cap de setmana i, fins i tot, alguns comerços han avançat les seves comandes perquè els transportistes puguin arribar a repartir-les sense incidències. JOAN ALTAMIRANO, BonÀrea "Aquest matí hem engegat els ordinadors i hem vist un comunicat sobre el mal temps que anunciaven per a aquest dissabte. I ens han fet fer la comanda una mica abans. Normalment la fem de 10 a 11 i avui l'hem fet de nou a 10." "Havia de jugar un partit aquest dissabte a Santa Coloma, però no sé si jugaré." "Volia anar a fer una barbacoa amb els meus amics, però no podré pel temps." Es preveu que les pluges comencin a arribar a darrera hora del dia.

Es preveu que les pluges comencin a arribar a Barcelona a darrera hora d’aquest divendres, un temporal que podria afectar els trasllats aquest cap de setmana. De fet, Protecció Civil no descarta haver de tallar carreteres de forma preventiva i s’aconsella a qui hagi d’agafar el cotxe que extremi les precaucions al volant, que porti el dipòsit ple, la bateria carregada, cadenes i mantes.

Davant d’aquestes advertències, molts ciutadans han optat per anul·lar els plans que tenien per a aquest cap de setmana i, fins i tot, alguns comerços han avançat les seves comandes perquè els transportistes puguin arribar a repartir-les sense incidències. És el cas d’en Joan Altamirano, treballador de BonÀrea, que explica que aquest cap de setmana els seus clients “han fet la comanda una mica abans”.