L’agent de la Guàrdia Urbana que aquest dissabte va disparar contra un home sense llar continua en actiu, tot i que segons fonts municipals, està apartat de la via pública perquè no té arma de foc. La pistola va quedar a disposició dels Mossos que han fet la investigació.

Paral·lelament, la policia catalana ja ha entregat l’atestat dels fets -sense fer-ne cap valoració de l’actuació- al jutjat d’instrucció 21 de Barcelona, que investiga l’home sense llar per un delicte d’atemptat als agents de l’autoritat. Ara bé, segons fonts del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), el ferit, que continua ingressat a l’UCI de l’Hospital de Sant Pau, quedarà en llibertat quan es recuperi. Les mateixes fonts de l’alt tribunal han detallat que l’home sense llar tenia dues ordres de crida i cerca dels jutjats d’Algecires i per això continua custodiat pels Mossos d’Esquadra.

D’altra banda, en una piulada, el president de la fundació Arrels, Ferran Busquets, diu que l’home “està millor”.

Anàlisi de les imatges

L’atestat dels Mossos no ha acabat determinant les circumstàncies dels fets ni si l’agent va actuar en mala praxi o no. Una de les proves clau del cas, a banda dels testimonis, és l’anàlisi de les imatges. Un dels vídeos que ha transcendit als mitjans mostra una part de la intervenció i es veu que, mentre la víctima va passar per davant la furgoneta que li barrava el pas, l’agent que finalment va disparar-li ja havia desenfundat l’arma.

La versió policial apunta que els estava amenaçant amb un ganivet. No sabem, però, què va passar abans del que es veu en els vídeos i si està justificat que ja portés l’arma a la mà.