Els estudiants que aquest dimarts a la nit van ser desallotjats de la plaça de la Universitat, on havien acampat des del pont de Tots Sants, han decidit en una assemblea aquest dimecres seguir amb les mobilitzacions. Ara bé, han acordat canviar de model i triar “un tall de trànsit diari a la cruïlla dels carrers de Balmes i la Gran Via” en què celebraran activitats -pendents de concretar-, la primera de les quals una assemblea per reorganitzar-se. La idea del primer tall d’aquest dijous és “consolidar-lo com ja ho està el que fan els companys de la Meridiana“.

Aquesta assemblea s’ha celebrat a la plaça de Sant Jaume -després d’haver-s’hi traslladat des de la plaça de la Universitat, on havien fet una primera trobada- i ha reunit un centenar de persones, de les quals una part han decidit fer-hi nit, al ras, tot i la presència constant d’efectius dels Mossos d’Esquadra. A banda d’aquesta acció, el col·lectiu d’estudiants vol aprofitar aquest dijous per “retreure a l’alcaldessa Ada Colau i el regidor de Seguretat, Albert Batlle, el desallotjament de dimarts”.

Fi a 20 dies d’acampada

Un cop dissolta l’acampada de la plaça de la Universitat, activa des de finals del mes d’octubre, els estudiants han emès un comunicat en què han denunciat que “les forces polítiques que van instrumentalitzar l’acampada de la plaça Universitat n’han ordenat el desallotjament violent” i, en aquest sentit, han demanat l’alliberament de les dues persones detingudes durant el desallotjament.

Llibertat per als dos detinguts

Els dos detinguts per la Guàrdia Urbana en el desallotjament van passar a disposició judicial aquest dimecres al matí i, després de comparèixer davant el jutge, han quedat en llibertat. La Urbana va detenir-ne un per un delicte de desobediència, i l’altre, per desobediència i agressió a l’autoritat.