Tot ha quedat en un ensurt, però l’esglai ha estat tal que fet fins i tot ha fet caure una dona amb una criatura als braços. Eren les 11 de la nit d’aquest dimecres, 17 de juny, quan una bandada de senglars ha fet cap al carrer d’Esteve Terradas, al barri de Vallcarca i els Penitents, al districte de Gràcia. Un exemplar adult i quatre cries s’han estat movent entre la vorera, la calçada i la zona enjardinada a la recerca de menjar i, en un moment determinat, en acostar-se un altre cop a la calçada, han sorprès una dona amb un infant als braços que ha perdut l’equilibri i després ha caigut entre dos cotxes aparcats.

Les imatges les ha enregistrat i cedit a betevé el periodista de la SER Catalunya Sergi Caballero, que aclareix que, després d’estar-se uns segons ajaguda, la dona amb la criatura s’ha aixecat i se’n ha anat aparentment sense més conseqüència. Pel que fa als animals, “de seguida s’han esfumat”, explica.

Mentre ha durat l’estat d’alarma pel coronavirus s’han anat veien més senglars del que és habitual als carrers de Barcelona. A finals de maig, per exemple, una família de porcs senglars va ser vista passejant per la Bonanova, molt a prop del tanatori de Sant Gervasi.

Fa tot just dues setmanes el col·lectiu de caçadors va anunciar l’inici d’una vaga indefinida per reclamar canvis en la nova Llei 5/2020 de la Generalitat, que en regula l’activitat. També van alertar que la presència de senglars es podria multiplicar.