El districte de Gràcia ha dictat una ordre de cessament d’activitat al Casal Popular Tres Lliris. Ho ha avançat l”Independent de Gràcia’ i ha confirmat el districte a betevé. El motiu, expliquen, han estat les diverses denúncies per incidents relacionats amb el soroll, consum de beguda a la via pública i incompliment de mesures per prevenir l’expansió de la covid-19. També, la negativa a presentar la documentació necessària per obtenir la llicència d’activitats com marca el conveni de cessió d’ús que hi ha entre el casal i l’Ajuntament. Aquesta darrera informació, avançada per l”Independent de Gràcia’.

El local en cessió d’ús

El local ubicat al carrer del Torrent de l’Olla, 203, a tocar de la plaça de Lesseps, es va ocupar fa cinc anys, quan va deixar de ser la comissària del Cos Nacional de Policia per crear un espai per al jovent de Gràcia. L’any 2017 els joves es van constituir en l’Associació Joves de Gràcia i van pactar la gestió de l’espai amb l’Ajuntament. El conveni de cessió d’ús va acordar que l’activitat del casal havia d’implicar un retorn social al barri, que es garantís la convivència veïnal i que el col·lectiu havia de legalitzar l’activitat amb la sol·licitud de la llicència.

Denúncies i manca de llicència d’activitat

L’Ajuntament explica que des del 2017 hi ha hagut queixes veïnals relacionades amb l’activitat del casal vinculades al soroll i al consum d’alcohol a l’espai públic que han continuat durant la pandèmia. A més, hi ha hagut denúncies també per incompliment de les mesures per prevenir la covid-19.

A això, s’hi suma que aquest setembre, hi ha hagut cinc requeriments de la fiscalia per soroll i manca de llicència d’activitats. Segons el districte, en aquest temps s’ha mediat entre els veïns i l’Associació Joves de Gràcia i s’ha instat a la regulació de l’activitat, però que davant la negativa per regularitzar l’ús de l’espai, el districte de Gràcia ha procedit al cessament.

El casal assegura que continuarà

De moment, el Casal Popular Tres Lliris no vol fer declaracions, ja que està valorant la situació, però asseguren que el projecte del casal seguirà al local municipal de Torrent de l’Olla. En l’àmbit administratiu podrien presentar un recurs d’alçada per aturar l’ordre.

https://twitter.com/Graciaviva/status/1327160900634152961?s=20