(ACN) Els Mossos d’Esquadra han pentinat a primera hora del matí d’aquest dilluns les instal·lacions i els entorns del Mobile World Congress 2024, que ha obert portes al recinte firal de Gran Via, a l’Hospitalet de Llobregat. Un any més, com és habitual, unitats policials com la Canina han participat en el dispositiu de revisió abans de l’esdeveniment. També hi han treballat la Unitat de Subsòl, que examina la xarxa de clavegueram, i els TEDAX.

De matinada, i fins ben bé poc abans de l’obertura de portes, han revisat estands, papereres i clavegueres, entre altres, per garantir la seguretat del congrés. Enguany, a més, la policia hi fa una prevenció “específica” per evitar qualsevol mena d’accident vinculat amb els estands d’Israel.

Un ampli desplegament en diversos punts de la ciutat

Així ho ha explicat en declaracions a l’ACN l’intendent Antoni Verger, cap de l’ABP de l’Hospitalet de Llobregat. Segons l’intendent, el dispositiu dels Mossos és “molt important” i compta amb serveis propis de l’ABP de l’Hospitalet però també de la Regió Metropolitana de Barcelona i dels serveis centrals.

El desplegament, assenyala, és integral, ja que cobreix tant el recinte firal, com els accessos, la mobilitat, el transport públic i l’arribada a l’aeroport, a més d’altres punts de Barcelona on hi ha activitats vinculades al congrés i també a l’entorn d’hotels.

Més enllà d’alguna adaptació o canvi d’horaris o llocs segons les activitats, afirma, és un desplegament de seguretat “molt similar” a anys anteriors. “Ja fa temps que s’han recuperat una mica els números davant de la pandèmia i, per tant, el dispositiu és el mateix de l’any passat”, comenta.

Prevenció específica per a Israel

Enguany, però, hi ha un factor nou que és el context de conflicte a Gaza i la presència d’estands d’Israel al congrés. Per això, comenta, igual que passa amb altres col·lectius que poden ser més “vulnerables” d’estar implicats en algun incident, es fa una activitat “d’intel·ligència prèvia” i una prevenció específica per evitar que hi hagi qualsevol tipus d’accident. En concret, la prevenció específica consisteix a saber exactament on estan ubicats certs estands i tenir-hi un punt d’atenció per evitar incidents.