Aquest dilluns ha començat la fira internacional més important per a Barcelona. Després del sopar inaugural d’aquest diumenge a la nit, el Mobile World Congress 2024 ha obert portes al recinte firal de Gran Via. Des de primera hora, milers de congressistes han anat arribant als diferents pavellons, on ja s’exposen les darreres novetats del sector de la telefonia mòbil. A l’entrada principal de la fira l’activitat ha estat intensa des de primera hora del matí.

La immensa majoria dels congressistes han arribat al recinte en transport públic, que aquests dies s’ha reforçat.

Inauguració de les autoritats

A les 9.30 h les autoritats han iniciat l’acte institucional per inaugurar el congrés. Els responsables de la GMA i representants polítics han saludat el rei Felip VI quan ha arribat al saló. Un acte, però on no hi ha estat el president de la Generalitat, Pere Aragonès, amb qui s’ha trobat a dins.

En la comitiva oficial de rebuda al monarca, tampoc no ha estat l’alcalde Jaume Collboni, perquè ha arribat tard. Collboni, ha saludat les autoritats minuts més tard. Tot el grup ha iniciat, després un recorregut per alguns dels stands del saló.

Objectiu: arribar als 95.000 visitants

En aquesta edició, marcada per la sequera, els organitzadors del certamen esperen arribar als 95.000 visitants  ─l’any passat van ser 88.500 i superar els 461 milions d’euros de l’edició anterior. A banda dels 9.100 llocs de treball directes, el congrés té importants beneficis per a l’hostaleria amb 20.000 reserves d’habitacions des de l’agència oficial del MWC.

Aquest any tornen amb força marques com la xinesa Huawei, que es corona com a principal expositor. La firma de tecnologia ocupa pràcticament tot el pavelló 1 amb 10.000 metres quadrats. En total, hi ha més de 2.400 expositors.

La intel·ligència artificial, protagonista al MWC

Si l’any passat va ser el congrés del metavers, aquesta edició del Mobile és la de la intel·ligència artificial generativa. És la tecnologia capaç de crear contingut, com textos, àudios i imatge. La novetat principal en aquest àmbit és com cada vegada més mòbils són capaços de fer servir aplicacions d’intel·ligència artificial gràcies als xips dels dispositius.