(ACN) La Policia Nacional ha detingut a Barcelona un home que es feia passar per advocat especialista en estrangeria i havia agredit sexualment una dona estrangera amb la promesa de regularitzar-li la situació administrativa. Tot va començar el juliol del 2022, quan a la víctima li expirava el període d’estada legal a Espanya i just abans va rebre una oferta de feina, per la qual cosa es va voler assessorar sobre els passos que havia de seguir per formalitzar l’oferta. Aleshores va conèixer l’agressor, que es va presentar com a advocat d’estrangeria.

En exposar-li la situació, l’home li va dir que el més ràpid era buscar un espanyol que es fes passar per la seva parella i es va oferir ell mateix amb el pretext que li havia caigut molt bé.

D’aquesta manera, el suposat lletrat va demanar a la víctima 1.000 euros en concepte de provisió de fons per les despeses administratives, que la víctima li va abonar. L’agressor la va convèncer perquè abans de presentar-se davant del notari per formalitzar el tràmit i davant d’una possible entrevista, quedessin sols al domicili de l’acusat, amb el pretext de conèixer-se millor.

Aprofitant la situació de vulnerabilitat de la víctima i sense el seu consentiment, el detingut li va grapejar els pits. A tot això s’hi suma que, de manera recurrent, el suposat advocat recordava a la dona que es trobava en situació irregular i que si no li pagava les quanties que li va seguir exigint, l’acabaria denunciant a Estrangeria i la farien fora del país.

Més pagaments, amenaces i assetjament

La víctima va optar per buscar una altra advocada, que el desembre del 2023 li va notificar que faltaven certs documents que l’advocat anterior havia d’aportar per finalitzar el tràmit. En aquest moment, el fals advocat va tornar a exigir-li un altre pagament, la va amenaçar i li va fer nombroses trucades des de diferents números de telèfon. Fins i tot va enviar-li un vídeo en què ell es masturbava.

Aquesta situació va provocar un atac d’ansietat sever a la dona, per la qual cosa va haver de ser atesa en un centre sanitari, i al gener va decidir interposar denúncia als Mossos d’Esquadra. Com que l’assetjament va continuar, la dona també va denunciar els fets a la Unitat contra Xarxes d’Immigració i Falsedats documentals de la Policia Nacional.

No figura com a lletrat col·legiat

Els investigadors van constatar que el suposat advocat no figura com a lletrat col·legiat al Cens d’Advocats del Consell General de l’Advocacia Espanyola. Com a resultat de la investigació se’l va detenir com a presumpte autor dels delictes d’agressió sexual, extorsió, assetjament, contra els drets dels ciutadans estrangers, intrusisme professional agreujats i dos delictes lleus de lesions i danys.