El Gòtic i els barris de Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera tindran un nou horari de càrrega i descàrrega unificat que anirà en sintonia amb carrers per a vianants d’altres punts de la ciutat. Serà de dilluns a dissabte, de 8 a 12 h i de 14 a 16 h. Fins ara, a l’interior del barri Gòtic només hi ha habilitada una franja del matí, 9.30 a 12.30 h, mentre que a la zona perimetral es manté de 8 a 20 h. La proposta s’ha definit durant sessions participatives amb veïns, comerciants i transportistes en el marc del Pla de mobilitat de Ciutat Vella i es posarà en funcionament al juny.

Franges de matí i tarda

D’aquesta manera, les places de distribució urbana de mercaderies (DUM) estaran disponibles durant quatre hores al matí per abastir els comerços de producte fresc des de primera hora del matí i dues més a la tarda per donar servei a aquells que reben mercaderies després del migdia.

Evitar la sortida de les escoles

D’altra banda, es vol minimitzar l’impacte dels horaris de sortida de les escoles, tant al migdia com, sobretot, a la tarda, els moments del dia en què s’acostumen a formar més aglomeracions. L’Ajuntament espera que es redueixin les afectacions en l’estacionament per a veïns, que millori la convivència amb els vianants i que s’eviti la distribució nocturna.

Ara cal dur a terme el procés de licitació dels treballs tècnics, que implicaran repintar els espais que es destinaran a càrrega i descàrrega. A l’interior del Gòtic es mantindran les 240 places actuals i les 42 de perimetrals. Als barris de Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera hi ha 68 places interiors i 99 als entorns.