La reforma de la plaça d’Adrià està una mica més a prop. La voluntat de l’Ajuntament de Barcelona és aprovar la reurbanització amb els pressupostos d’aquest mandat i estima destinar-hi 1.200.000 euros, aproximadament. El consistori, que admet que la plaça no es troba en gaire bon estat, ja volia reformar la plaça el mandat anterior, però no es va tirar endavant. La reforma preveu fer l’espai més accessible, pacificar-lo i dignificar el monument dedicat a Carrasco i Formiguera.

La plaça de Sant Adrià, molts anys sense reformar

La plaça d’Adrià fa dècades que no ha tingut cap reforma i la majoria de veïns coincideixen: “Penso que la plaça està en molt mal estat, fa moltíssims anys que no s’ha arreglat res”, lamenta Montserrat Roig, veïna del barri, que afegeix que “és una llàstima, les plantes estan lletges, aquesta font, no és una plaça bonica“.

Un cotxe passant per un dels costats de la plaça, on també hi ha aparcament

Diversitat d’opinions pel que fa a la pacificació

L’Ajuntament ha recuperat uns estudis previs de millora per reformar la plaça i l’entorn. Un dels punts del projecte és la seva pacificació, però la circulació de vehicles a la plaça té diversitat d’opinions entre els veïns. “Fer aquesta zona per a vianants és una marranada per a la gent del barri”, opina Anna Dargallo, veïna de la zona, “necessitem que hi hagi circulació de vehicles per aquest costat i per l’altre”, afegeix.

D’altra banda, hi ha altres veïns com l’Àngel Gómez que no hi veuen cap inconvenient: “No hi ha cap gual en tota la plaça, de tal manera que la circulació es podria obviar perfectament“, apunta. “D’aquesta manera s’evitarien molts incidents perquè habitualment passen camions que rasquen els cotxes que estan aparcats. El vial no té suficient amplada per tenir aparcament i pas de vehicles”.

El monument a Carrasco i Formiguera actualment es troba envoltat de testos

Dignificar el monument de Carrasco i Formiguera

Un altre dels objectius de la reforma seria dignificar el monument a Carrasco i Formiguera que hi ha a la plaça, tocant al carrer de Muntaner. Alguns veïns lamenten que es trobi en mal estat i també que l’Ajuntament l’hagi envoltat de jardineres, que tapen una part de l’obra, que conté uns escrits a terra de la plaça. L’Ajuntament ha explicat que aquestes plantes s’hi han col·locat de manera temporal per evitar que el monument es vegi afectat pels orins dels gossos, però que estan buscant una solució millor.