La manifestació convocada per un grup d‘espanyolistes de la ultradreta ha començat a les 20 h a la plaça d’Artós, però després d’una estona ha començat a moure’s pels carrers de la ciutat enfilant cap a l’avinguda Diagonal, on hi havia convocada la concentració dels CDR. El grup ha avançat amb crits, entre d’altres, d'”A por ellos”.

El dispositiu policial dels Mossos d’Esquadra que hi havia destacat a Sarrià no ha impedit el moviment dels ultres, sinó que la línia policial s’ha situat per darrere dels manifestants. Això ha provocat que poc abans de les 22 h el grup hagi arribat pels carrers de Balmes i Aragó fins a pocs metres, només una cantonada, d’on hi havia un grup d’independentistes.

Des de l’Ajuntament de Barcelona, el regidor de Drets de Ciutadania i Participació, Marc Serra, s’ha qüestionat obertament aquest dispositiu i ha mencionat l’agressió que s’ha produït al carrer del Rosselló, en la qual un noi ha requerit assistència mèdica després de ser perseguit i apallissat amb pals per un grup d’ultres. Serra ha publicat a Twitter, literalment, que mentre un grup de nazis surten de “cacera”, els “Mossos s’ho miren”.

El mateix president del Parlament, Roger Torrent, també ha estat crític. Però ha anat més enllà i ha demanat fins i tot responsabilitats.

Una altra veu de l’entorn del govern català, l’Oficina de Drets Civils i Polítics, dependent de la Generalitat de Catalunya, parla de revisar en profunditat el dispositiu.

També algunes cròniques periodístiques han posat en dubte aquest dispositiu. Els Mossos havien informat prèviament a través de Twitter que treballaven per evitar que els dos grups es trobessin.

Els Mossos reconeixen manca d’efectius

En un comunicat, els Mossos d’Esquadra han reconegut que faltaven agents per aïllar el grup d’ultres. La policia catalana explica que la manca d’efectius es deu a les diverses convocatòries que hi ha hagut arreu de Catalunya aquest dijous, les quals han requerit el desplegament dels agents a tot el territori.