Aquest dimarts al vespre els Mossos d’Esquadra van dispersar els manifestants del passeig de Gràcia amb una tècnica que, segons fonts del cos policial, la Brigada Mòbil va descartar per considerar-la perillosa. Es tracta de col·locar diverses furgonetes, una darrera l’altra, i fer-les circular a una certa velocitat per moure la mobilització i dispersar els manifestants.

La van utilitzar a la matinada al passeig de Gràcia i ha provocat polèmica a les xarxes. A banda d’aquest dimarts, aquesta tècnica també es va veure a la via Laietana, al final de la concentració que hi havia durat el Consell de Ministres del 21 de desembre de l’any passat.

Una furgoneta arrossega dos manifestants a l’aeroport

Aquesta no és l’única actuació que ha dut polèmica de les mobilitzacions arran de la sentència del procés. A través de les xarxes socials, també ha transcendit una imatge d’aquest dilluns a la terminal 1 de l’aeroport d’una furgoneta de la Brigada Mòbil dels Mossos d’Esquadra que van dur sobre el capó dos manifestants mentre un tercer intenta aturar el vehicle. En aquest cas, el Departament d’Interior ha acordat visionar les imatges per si cal depurar responsabilitats.